AYURWEDA I WEGETARIANIZM DROGA DO WYŻSZEGO SMAKU ZIOŁA I PRZYPRAWY SERCE KUCHNI AYURWEDYJSKIEJ

Nasza polska kuchnia ogranicza się niestety do kilku przypraw. Najczęściej oprócz soli i pieprzu stosujemy liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pietruszkę i koperek.

Przyprawy i zioła używane w kuchni ayurwedyjskiej już są dostępne w naszych sklepach. Jednak w dalszym ciągu nie do końca wiemy o ich ogromnych zaletach. Ich rola bowiem to nie tylko poprawa smaku czy wyglądu dań i napojów.  Ich zastosowanie wynika często  z medycznych wskazań i właściwości.

Na wykładzie dowiemy się o kilkunastu  najczęściej stosowanych  w kuchni ayurwedyjskiej ziołach i przyprawach:

  • Poznamy sposób ich klasyfikacji
  • Oddziaływania na tkanki i układy organizmu
  • Właściwości działania
  • Dowiemy się kiedy zaleca się ich stosowanie a kiedy nie należy ich używać
  • Poznamy sposoby ich łączenia w skuteczne mieszanki

 

WYKŁADOWCA: BASIA ZIMOCH KONSULTANT AYURWEDY  INSTYTUTU JIVA

tel. kom. Joasia 797 130 616     tel. kom. 501 574 355

Cena: 50,00 złotych

Liczba miejsc ograniczona decyduje kolejność zgłoszeń i wpłat.

Data

24 maja 2019

Czas

17:00 - 18:30

Cena

50 zł obowiązują zapisy

Lokalizacja

Studio Jogi YAM
Kochanowskiego 4, Poznań
Barbara Zimoch

Organizator

Barbara Zimoch
Telefon
+48 501 574 355
Email
barwyharmonii@gmail.com