AYURWEDA I WEGETARIANIZM DROGA DO WYŻSZEGO SMAKU ZIOŁA I PRZYPRAWY SERCE KUCHNI AYURWEDYJSKIEJ
Nasza polska kuchnia ogranicza się niestety do kilku przypraw. Najczęściej oprócz soli i pieprzu stosujemy liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pietruszkę i koperek.
Przyprawy i zioła używane w kuchni ayurwedyjskiej już są dostępne w naszych sklepach. Jednak w dalszym ciągu nie do końca wiemy o ich ogromnych zaletach. Ich rola bowiem to nie tylko poprawa smaku czy wyglądu dań i napojów. Ich zastosowanie wynika często z medycznych wskazań i właściwości.
Na wykładzie dowiemy się o kilkunastu najczęściej stosowanych w kuchni ayurwedyjskiej ziołach i przyprawach:
- Poznamy sposób ich klasyfikacji
- Oddziaływania na tkanki i układy organizmu
- Właściwości działania
- Dowiemy się kiedy zaleca się ich stosowanie a kiedy nie należy ich używać
- Poznamy sposoby ich łączenia w skuteczne mieszanki
WYKŁADOWCA: BASIA ZIMOCH KONSULTANT AYURWEDY INSTYTUTU JIVA
tel. kom. Joasia 797 130 616 tel. kom. 501 574 355
Cena: 50,00 złotych
Liczba miejsc ograniczona decyduje kolejność zgłoszeń i wpłat.
0 Komentarzy